Å arbeide innen serviceindustrien

Når man jobber innenfor serviceindustrien, gjelder det å ha et smil på ansiktet og være høflig og vennlig mot kundene. Man skal ikke bare gi kundene det de ber om, men også være høflig mot dem.

shutterstock_272917874

Foretakets ansikt utad

Servicemedarbeideren er foretakets ytre ansikt, det gjelder enten han eller hun jobber på kontor eller i en butikk. Servicemedarbeideren skal sørge for å gi kundene det de ønsker, og ta vare på kundene. Målet er å gjøre kundene tilfredse, og da hjelper det ikke å være sur og grinete. En servicemedarbeider må også vite litt om de tingene han eller hun skal selge, slik at de kan svare på kundenes spørsmål.

God service gir fornøyde kunder

Enten man kjører buss eller jobber på hotell, handler det altså om å gjøre kundene tilfreds. En servicemedarbeider må også være forberedt på å håndtere kundenes klager og prøve å finne en løsning som kunden blir fornøyd med. Man må ta kundene på alvor og behandle alle like vennlig, selv om enkelte kunder kan være mer vanskelige og krevende enn andre. Grunnregelen er at en servicemedarbeider skal sette kunden i sentrum. Det finnes mange spennende jobber innenfor serviceindustrien. Litt menneskekunnskap kan komme til nytte i slike jobber.