Gode løsninger for hjemmekontor

Gjør det trivelig og oversiktlig rundt deg. Hvordan vi har det rundt oss påvirker oss i stor grad. En suksessfaktor for hjemmekontoret kan derfor være å gjøre det trivelig og oversiktlig rundt seg. Benytt gjerne et eget område eller rom i hjemmet til nettopp hjemmekontor. Skap med dette et tydelig skille mellom jobb og hvile. Et ryddig og oversiktlig hjemmekontor gjør det dessuten enklere for deg å holde kontroll på viktige papirer, dokumenter og andre elementer.

Oppretthold gode rutiner

Struktur er en nøkkelfaktor til å trives med hjemmekontor. Det å opprettholde struktur tilnærmet som for en vanlig arbeidsdag, kan generere motivasjon og kanskje aller viktigst bedre ytelse. Det å sørge for gode søvnrutiner og egne arbeidstider i løpet av dagen er en ting. Ellers er det viktig å legge inn tid til måltider, så vel som pauser for frisk luft og mosjon. Gode forberedelser, minimalt med distraksjoner og gode rutiner kan skape både fokus og effektivitet på arbeidsplassen.

Bruk tid med andre

Faste kaffepauser, videomøter, telefonsamtaler eller fysiske møter kan bidra til sosialt samvær. Og dermed også økt trivsel. Det er lett å føle på ensomhet, men dette kan enkelt forhindres. Ta en titt på nettet, så finner du flere gode råd for å lykkes med hjemmekontor.