Skap gode forutsetninger for din kundeservice

For å tilby best mulig kundeservice, bør du tenke på tilgjengeliggjøring. Generasjonsskille gjør at folk foretrekker å motta kundeservice på ulikt vis. Eldre er gjerne oppsøkende og ønsker kundeservice gitt i butikk. Unge er derimot gjerne litt mer sky og vant til teknologi og foretrekker chat-tjenester.

Det viktigste du kan gjøre er å identifisere hvem kundegruppen din er. Selger du bare produktet eller tjenesten din til ungdom, kan det lønne seg å tilby kundeservice på chat. Gjør du ikke det, finnes det garantert en konkurrent som gjør det. Kundo tilbyr alt du kan ønske deg av kundeservice. På ett og samme sted, kan du samle all kundeservicen du tilbyr, både telefon, e-post, FAQ og chat.

Raske og behjelpelige svar

En forutsetning for god kundeservice er at kunden får svar innen estimert tid. Det kan derfor være avgjørende hvor lang svartid du har estimert. Som forbruker er en bedrift med forventet behandlingstid på to timer mer tiltalende enn en bedrift med behandlingstid på to dager. En annen forutsetning er at problemet kan løses ved første kontakt. Du bør derfor ha engasjerte medarbeidere i avdelingen som innehar både formidlingsevne og kompetanse om produktet. Dersom man trenger vikarer, er det ofte greit å vite hva slags bakgrunn disse har innenfor yrket før man søker.