Utdann deg til spillutvikler

Har du lyst til å bli med å utvikle morgendagens spill? Da kan du utdanne deg til spillutvikler. Dette er et yrke som ofte springer ut fra en stor spillinteresse eller simpelthen en interesse i hvordan ting virkelig henger sammen på nettet, datamaskinen eller telefonen.

Hvis du tidlig finner ut at du liker å utvikle programmer og spill på data, har du muligheten til å bli med i kodeklubber på biblioteker, skoler og SFO landet rundt. Programmerere har dannet «Kidsa Koder», og jammen lærer de ikke kidsa å kode også. Med enkle blokker kan barna lære hvordan man setter opp et program eller et spill, og det blir mer og mer avansert etter hvert. Starter du her har du et meget godt utgangspunkt.

Men du trenger ikke starte her. Du kan også starte helt andre steder og lære deg mye helt selv. For eksempel kan du hente mye god informasjon og opplæring fra Youtube og andre kanaler der spillutviklere og programmerere legger ut tips og gode råd. Du kan også finne gode tips og inspirasjon på ulike nettcasinoer, som selvfølgelig bugner av ulike nettspill.

Hvis du virkelig mener alvor om spillutvikling burde du ta en titt på yrkesbeskrivelsen. Her kan du finne ut mer om hvilken utdanning som kan være lurt å velge, dersom du vil jobbe som utvikler. Flere av de som jobber som spillutvikler har en utdannelse nettopp innen informatikk eller datateknisk utdanning, men det er også flere skoler som tilbyr egne spillrelaterte linjer. Til sammen er det 132 utdanninger ved 17 forskjellige skoler, så det er lurt å ta en titt før du bestemmer deg for hvor du skal bruke tiden din.

Som spillutvikler må du først og fremst ha en forståelse for programmering, men også for den rivende raske utviklingen som foregår innen teknologien. Spillutviklere er tross alt av de første som kjenner til og kan bruke de nye trendene.