Vikarbyråer i Norge

Det er alltid behov for vikarer, og vikarjobber kan også være en fin løsning for unge som gjerne vil inn på jobbmarkedet. En vikarjobb kan være første skritt mot å finne en fast jobb. I dag er det lettere å bruke vikarbyråer, både for foretak og for arbeidstakere. De store vikarbyråene har gode og brukervennlige nettsider, der man finner all den informasjonen man trenger.

Adecco er det største vikarbyrået i Norge, med mer enn 100 kontorer og 6 000 vikarer i jobb daglig. Adecco skaffer vikarer til næringslivet og offentlig sektor, og har 60 års erfaring. Manpower ble etablert i 1965, og har 30 kontorer i Norge. Jobzone er et annet stort vikarbyrå, som har mer enn 40 lokalkontorer rundt om i landet. Jobzone startet i 2002.

Proffice startet sin virksomhet i 1960, og er i dag et av de største bemanningsselskapene i Norden. Proffice har 80 kontorer fordelt på Norge, Sverige, Danmark og Finland. Top Temp er også et stort vikarbyrå, som ble etablert i 1990.

Dersom man ønsker å jobbe som vikar, er det lurt å registrere seg hos et eller flere vikarbyråer, slik at CV-en er lett tilgjengelig, og byrået kan ta kontakt dersom de finner en ledig vikarjobb.