Viktige jobber i nær fremtid

Hvilke jobber kommer til å bli viktige framover? Teknologi og IT blir stadig viktigere så dette er framtidsrettede jobber. Jobber innenfor omsorgsyrker er også viktige for framtiden, ettersom det blir stadig flere eldre i Norge. Læreryrket er et annet viktig yrke. Dersom man satser på disse jobbene, er det mange muligheter.

shutterstock_103080278

Grønn industri

Jobber innen grønn industri vil antakelig bli svært viktige i framtiden. Hvis man satser på yrker innen vindkraft, solenergi og lignende, har man gode sjanser til å få en stabil jobb. Men den grønne industrien i Norge er fortsatt i sin spede barndom, så det kan være litt vanskelig å komme seg inn i bransjen.

Jobber der det er mangel på folk

Skal man velge en utdanning, kan det være lurt å sjekke hvilke bransjer som mangler folk. Selvsagt kan mye endre seg i løpet av de årene man går på skole, men noen bransjer sliter med nesten kronisk mangel på fagutdannede, så disse utdanningene kan være veien å gå. En av bransjene som sliter er urmakerbransjen. Folk som utdanner seg til urmakere kan nærmest velge og vrake i jobber, og mange får jobb før de er ferdigutdannet. Sjekk hvilke bransjer som mangler folk, og velg utdanning deretter.